Wielrennen in Colombia – Drijfveren tips en inspiratie #187

Wielrennen in Colombia? Nee hoor schrik niet, ben ik niet van plan. Maar ik las gisteren in de krant dit artikel over wielrenners op trainingskamp in Colombia. En natuurlijk las ik dit met mijn drijfverenbril op.

Annemiek van Vleuten was enthousiast teruggekeerd van een trainingsstage in Colombia en nu volgden meer wielrenners haar voorbeeld. Ik las dit: "Van Vleuten, ruim tien jaar prof, zocht een plek waar ze hartje winter vier weken in lekker weer op hoogte hard kon trainen, maar toch ‘opgeladen’ vandaan zou komen. En het moest een prikkelende omgeving zijn. Dus niet Tenerife, het Canarische eiland waar talloze ploegen trainingskampen beleggen en de Teide-vulkaan op fietsen. ‘Tenerife is duur en na tien keer had ik het wel gezien, daar.’ En daar herkende ik gelijk de Gele drijfveer in. Ze wilde iets anders, een prikkelende omgeving.

En omdat zij daar een goede ervaring had waarschuwde ze bepaalde renners:
"Trainen in Colombia is niet voor iedere prof weggelegd. ‘Als je een controlfreak bent, moet je er niet heen’, is het negatieve reisadvies Van Vleuten aan renners die moeite hebben met de tijdelijke afwezigheid van water en stroom en precies willen weten wat ze gaan eten en wat de route is. ‘Er is perfect asfalt, maar soms is de weg weg. Bijvoorbeeld door een aardverschuiving of modderstroom.’

Wielrenners die houden van voorspelbaarheid, lees: degenen met een Blauwe drijfveer die adviseert ze daar niet heen te gaan.

Renners met een Rode (avontuurlijke) en een Oranje (flexibele) drijfveer en dus ook een Gele drijfveer laden wel hun batterij op in Colombia zegt van Vleuten.
"Dertig uur per week keihard trainen en toch een vakantiegevoel eraan overhouden, daarmee houd je ‘je mentale punten op zak’. Wie steeds hetzelfde trainingskamp doet of in Nederland in de regen traint, heeft al veel van die punten verloren als het seizoen nog moet beginnen. ‘Punten die je nodig hebt als je afziet of door minder leuke momenten moet.’

En ook de renners met een Oranje drijfveer hebben misschien nog wel een andere reden, beter presteren, meer winnen? Wie weet?

"Dat doet ook Taco van der Hoorn niet, al hij is heel benieuwd naar het effect van zijn Colombiaanse maand, straks in de voorjaarsklassiekers waarin hij wil excelleren. ‘Elke renner is altijd op zoek naar dat ene procentje beter. Geweldig als het hiermee lukt.’

Heerlijk dit soort voorbeelden word ik altijd zo blij van.

Waar ik ook blij van werd was mijn interview met Floor de Ruiter (mede)auteur van het boek Valueframing voor mijn podcast. Die komt snel online.

Verder heb ik het elke week in mijn blog over drijfveren. En heb jij nog geen drijfverenprofiel? Wil jij weten waar jij energie krijgt? Wil je weten welk gedrag weerstand bij jou oproept? Wil je weten hoe jij meer klanten aantrekt die echt bij je business passen? Het persoonlijk drijfverenprofiel geeft je antwoord op die vragen.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.