Thuis voelen – Drijfveren tips en inspiratie #153

Gisteren heerlijk met mijn beste vriendin Amsterdam-Noord verkend. Heerlijk! Een andere omgeving, andere mensen en een onbekende omgeving.

Vanuit de vogelbuurt liepen we naar Tuinpark Buitenzorg. Een oase zo middenin de stad. We vroegen of we mochten kijken, we waren van harte welkom.

We liepen langs de diverse tuinen en het viel ons vooral op dat het allemaal niet zo gereguleerd was. Geen vaste afmetingen van de tuinhuisjes, allemaal anders.

Maar ook zo creatief, zo had iemand oude autobanden gevuld met grind als stapstenen. Of werden bij de bouw van het huisje blauwe flessen gebruikt als glas.

Dat gaf ook een sfeer van vrijheid, die diversiteit. Als Gele vind ik dat natuurlijk heel fijn!

Aan het einde spraken we nog met een paar tuinders. We vertelden dat het ons zo opviel dat het niet zo gereguleerd was als je vaak wel ziet. Ze vertelden dat ze inderdaad weinig regels hadden. En toen ik net op de website keek zag ik dit bij de regels staan:

"De belangrijkste regel is dat iedereen z’n tuin mag inrichten zoals hij of zij dat wil, zolang anderen er geen last van hebben. Vrijheid-blijheid-gezelligheid staat hoog in ons vaandel en denken aan de buren is daarbij belangrijk. ‘Buren’ zijn: naastgelegen tuinders maar ook de bewoners van Vogeldorp en de natuur en bezoekers van het Vliegenbos."

Hoe Geel wil je het hebben: vrijheid staat hoog in het vaandel en je mag het doen zoals je het zelf wilt.

Er komt ook een Groen aspect om de hoek kijken: gezelligheid en denken aan de buren. Je kunt dus als Gele niet helemaal goddeloos aan de gang.

Mijn vriendin kende wel iemand die op zoek was naar zo'n plek maar veel van die complexen zijn veel te gereguleerd. Hier zou zij zich zeker thuis voelen.

En ja, zo gaat dat ook met klanten. Hoe zorg jij ervoor dat jouw ideale klanten zich ook 'thuis' voelen bij jou? Zo voelde ik mij als Gele door de creativiteit, de diversiteit helemaal thuis bij Tuinpark Buitenzorg, er was zoveel te zien!

Mijn vriendin die veel meer door Groen gedreven wordt voelde zich juist thuis door al die aardige mensen en die fijne sfeer. Maar ook de aandacht voor de natuur die ook de ruimte kreeg in de tuinen, zonder aangeharkte perkjes.

En , hoe doe jij dat? Hoe zorg jij ervoor dat jouw ideale klant zich thuisvoelt bij jou?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.