Hoe lees jij een boek? – Drijfveren in de media #67

Al mijn hele leven lees ik graag. Als kind fietste ik elke week naar de bibliotheek en nam ik drie boeken mee. In een week las ik die uit. En een week later fietste ik weer naar de bibliotheek. Ik las van alles: Meester Pompelmoes, Wipneus & Pim, alles van Thea Beckman en Jan Terlouw.

Ik was elf toen ik weer mijn wekelijkse ritje naar de bibliotheek had gemaakt. Deze keer geen Meester Pompelmoes maar twee boeken over seksuele voorlichting. Normaal vroeg mijn moeder nooit welke boeken ik had geleend, maar deze keer wel…. Hoe ze dat wist, geen idee….

Vakantie
Ook in vakanties vind ik het heerlijk om te lezen. Vaak zijn mijn boeken ook het eerste wat ik klaar leg. Heerlijk omdat ik dan wat langer achter elkaar kan lezen en sommige boeken vragen er nu eenmaal om, om er helemaal in onder gedompeld te worden.

Normaal lees ik elke avond voor het slapen gaan. Heerlijk om even in een andere wereld te stappen of een ander inzicht te krijgen. Even je los te maken van alle gebeurtenissen van de dag.

Verschillende boeken
Ik lees verschillende boeken.

Niet alleen verschillend qua genre, even kijken wat er nu ligt op mijn stapel:
- HEMA van Stefan Vermeulen, net uit, lekker geschreven en weer interessante dingen gelezen.
- This is marketing van Seth Godin, andere kijk op marketing.
- Steeds beter van Gretchen Rubin,
- Alter Ego Effect van Todd Herman
- Wow wat een verschil, diversiteit werkt – Jitske Kramer

Door elkaar
En al deze boeken lees ik door elkaar! Want soms heb ik meer zin in het ene boek en dan weer in het andere boek. Ook lees ik niet persé alle boeken uit. Romans vaak wel maar managementboeken wat minder, vaak weet ik na ¾ wel wat de boodschap is.

Die jij dat ook? Of is that just me?

Heb jij heel toevallig ook Geel als eerste drijfveer? Is niet toevallig dus…

Als ik dit vertel tijdens een training weet ik dat Geel heel hard zit te knikken en dat Blauw dit niet begrijpt.

Blauw leest een boek gewoon uit.

Punt uit.

Je bent ergens aan het begonnen en dan lees je het ook uit. Of het nu leuk is of niet. Ook al vind je het boek helemaal niks.

Daar begrijp ik dan weer helemaal niets van.

Ik bedoel dat is toch zonde van je tijd, lees liever iets wat wel leuk of interessant is.


Maar nee…

Oplossing
Ik heb hier thuis nog wel eens een Oranje oplossing geboden. Want ja problemen zijn er om opgelost te worden. Dus…

Als je een boek niet leuk vindt, na zeg een pagina of 70, dan blader je naar het einde. Een stuk of 3 pagina’s voor het einde. Is het dan wel heel interessant geworden, dan ga je terug waar je was. Vind je het einde niks nou mooi, dan heb je niets gemist en heel veel tijd bespaard.

Zo heb ik het boek ‘De ontdekking van de hemel' alle astrologische en filosofische verhandelingen diagonaal doorgelezen. Dat is ook een oplossing. Ik bedoel, ik vind het niet interessant, ik snap de context maar man, daar ga ik echt mijn tijd niet mee verdoen.

Iedereen
Laatst had een vriend van mij een boek te lezen gekregen van zijn collega’s. Bijna de hele afdeling had het al gelezen en nu hij nog. Het was een boek wat hij normaliter echt niet zou lezen. Maar ja, beetje raar om dat als enige dan niet te lezen. En het was toch aardig van collega’s dat zij dit boek met hem deelden. Je begrijpt een complete Groene reden om dit boek te lezen.

Gelukkig had deze vriend ook wat Blauw dus met wat zelfdiscipline was dat boek ook weer uit…

En? Hoe lees jij een boek?

P.S. Mijn blog voortaan wekelijks direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Waarom je iets doet, bepaalt wat je doet - Podcast drijfveren tips en inspiratie

Waarom je iets doet, bepaalt wat je doet – Podcast drijfveren tips en inspiratie

Gerelateerd

....... 
Tips voor online meetings - Podcast drijfveren tips en inspiratie

Tips voor online meetings – Podcast drijfveren tips en inspiratie

Gerelateerd

....... 
#221 – Uit de comfortzone

#221 – Uit de comfortzone

O man, stuurde ik vorige jouw mijn blog over Black Friday, in de stellige overtuiging dat het vrijdag Black Friday was. Echt weer

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.