De boeren – Drijfveren tips en inspiratie #206

De boeren zijn alweer een week of twee in het nieuws. Caroline van der Plas hoorde ik op de radio zeggen: Het gaat hier niet om rare kaarten maar om mensen! En ja daar ging mijn drijfverenbril alweer op. Want hier sprak ze duidelijk vanuit de Groene drijfveer.

Die rare kaart was door minister van der Wal van Natuur en Stikstof gepresenteerd. De kaart waarop te zien is in welke gebieden de stikstof gereduceerd zouden moeten worden zorgden voor ophef. De kaart was een poging van de minister om 'boeren en provincies meer duidelijkheid te geven'. En was slechts een vertrekpunt volgens de minister.

De kaart was voor mijn gevoel een combinatie van Geel en Blauw. Geel door het idee om het in een kaart weer te geven, een poging om het te doorgronden, een uitkomst van allerlei analyses. Vervolgens vol met details vanuit Blauw.

En dat roept vervolgens ook weer Gele kritiek op. De kaart zou veel te gedetailleerd zijn, had meer op hoofdlijnen gemoeten. En allerlei andere maatregelen zijn er niet in meegenomen. Met andere woorden leuk maar het klopt niet volgens Geel.

Caroline van der Plas noemde ook nog dat het niet zo makkelijk is voor de boeren. Ze boeren vaak al decennia / eeuwen op hun grond. Ze zijn er geboren en getogen, hun wortels liggen daar. Een Paars argument dus.

En ja dan die protesten. Kan niet missen een Rode reactie en acties.

Waarop door de politiek dan Rood en Blauw wordt gereageerd. In de zin van er moeten grenzen worden gesteld en gehandhaaft.

In het journaal gisteren zei een hoogleraar dat het kabinet instrumenteel reageert. Met weinig empathie. Oftewel nogal Blauw reageren maar niet Groen. Niet in gaan op de emoties en gevoelens die er leven. Niet erkennen dat mensen als eeuwenlang op hun familiegrond leven. Niet handig.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Een jaarplan wat écht werkt - Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen

Eindelijk! Een jaarplan wat écht werkt!

Jaarplannen maken is niet mijn sterkste eigenschap. Ja, wel om de plannen te bedenken (vanuit mijn Gele drijfveer), dat is heel erg leuk

....... 
Welke woorden gebruik jij? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen

Welke woorden gebruik jij?

Niet zo lang geleden belandde ik in een discussie van minimaal een kwartier over een woord. Ik weet niet eens meer wat het

....... 
Hoe herken ik de drijfveren van mijn medewerker?

Hoe herken ik de drijfveren van mijn medewerker?

Ik krijg regelmatig de vraag: Hoe herken ik nu de drijfveren van de ander?Heel flauw antwoord: niet.Want om precies te zijn herken je

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.