Vindingrijk – Drijfveren tips en inspiratie #142

Ik weet niet hoe het jou vergaan is vandaag maar ik heb vandaag wel heel veel grappen over de avondklok voorbij zien komen.

Dat begon gisteren al met de jassen van Thuisbezorgd en de leenhonden.

Die vindingrijkheid van de mensen in ons land, ik vind het zo grappig. Echt Oranje gedrag, om overal kansen en mogelijkheden zien. Sommigen die een Thuisbezorgd jas /scooter / tas / pet hadden, gooiden 'm zo snel mogelijk op Marktplaats.

Waarbij ik dan vanuit mijn Geel denk, maar hoe werkt dat dan? Dan rijd je op je fiets met je jas aan en niks in je fietsmand, want je hebt net bezorgd?!

Of de mogelijkheid om via Stichting Leenhond een hond te regelen zodat je toch de straat op kan. Ze hadden nog nooit zoveel aanvragen in 1 dag, deden ze normaal 10 weken over.

Maar die kansen en mogelijkheden zien daar ergert de Blauwe drijfveer zich dus helemaal dood aan. Waarom proberen die mensen de randen van de wet op te zoeken? Waarom net over het randje heen? Het is toch een afspraak, de wet. Daar hou je je gewoon aan. Afspraak is afspraak.

Geel kijkt er weer anders naar. Ik hoorde vandaag iemand verzuchten: " Kijk, ik ga al maanden bijna niet na 21.00 uur op straat maar het idee dat het niet mag, killing.'

Geel heeft behoefte aan het gevoel van vrijheid aan ruimte. Het idee dat die ruimte er is, is genoeg. Ook al maak je er geen gebruik van. Het is het gevoel van vrijheid wat Geel nodig heeft.

En? Herken je de bovenstaande reacties? Bij jezelf of een ander?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.