Vakantietijd – Drijfveren tips en inspiratie #162

Vakantietijd! Aan alles is te merken dat iedereen zich opmaakt voor de vakantie. Even ruimte en rust.

Nou ja, ruimte en rust?! Stress voor de teststraat, stress bij de grens, stress in de reisapp...

Maar elk jaar weer het stressmoment waarop ik Blauw word. Lijstjes maken, afstrepen, auto inpakken etc. Maar goed daarna tijd om even uit te zoomen en weer op te laden.

Opladen en uitzoomen doe ik door echt een stapel boeken mee te nemen (ja ook e-books). Heerlijk om even wat langer te lezen, echt in een boek te kunnen duiken. Meestal lees ik meer dan één boek tegelijk.

Jij ook? Dan ben jij ook vast Geel ;).

Blauw kan zich hier helemaal niets bij voorstellen. Je begint in een boek en dan lees je die uit. En dan pas begin je aan de volgende toch? Zelfs als het boek niet leuk is, leest Blauw het boek uit. Blauw is echt van het idee: je maakt af waaraan je begonnen bent!

Niet voor mij dus, ik lees meerdere boeken tegelijk. Veelal managementboeken, boeken over persoonlijke ontwikkeling, spirituele boeken, biografieën, romans. Kan beter een lijstje geven wat niet haha. Maar meerdere boeken door elkaar dus, omdat ik nu eenmaal de ene keer zin heb in het ene boek en de andere keer in het andere.

Opladen in de vakantieperiode doe ik niet alleen door boeken. Ik vind het ook fijn om in een andere omgeving te zijn, andere geuren, andere plaatsen, ander eten, andere temperatuur, ander huis, andere planten, andere wegen. Ach voor mij als Gele maakt het eigenlijk niet uit wat het precies is, als het maar anders is!

Groen wordt blij van gezelligheid, gezellige etentjes, uitstapjes, op vakantie met vrienden. Maar gezelligheid it is!

Oranje onderneemt allerlei activiteiten in de vakantie. Ja, zeg je dat doen Geel en Groen ook. Klopt. Maar voor Geel gaat het om iets nieuws, voor Groen gaat het om gezelligheid en voor Oranje is het een doel of een resultaat.

Zo vertelde ik van de week dat we vorig jaar gingen wandelen in de bergen. Waarop de wedervraag was: Hoeveel kilometer liepen jullie per dag? Eh, nou, niet bijgehouden… Voor Oranje is dit wel belangrijk.

Blauw heeft een plan voor de vakantie. Een uitgestippeld plan, kaartjes voor de drukste plekken ook al ruim van te voren gekocht. Reis is tot in de puntjes voorbereid.

Rood gaat voor avontuur. Op zoek naar fysieke uitdagingen. Naar dingen waar je lef voor nodig hebt. Raften, bungee jumpen. Suppen hoort daar niet bij, nou ja misschien tussen de haaien ;)

Paars brengt het liefst tijd door met familie. Oma en opa gaan mee op vakantie.

Oranje denkt nu ja dat doen wij ook dat is handig want oppas tijdens vakantie. Maar nee, Paars doet dat echt vanuit familiegevoel.

Turkoois neemt de vakantieperiode om weer écht verbinding te ervaren door bijvoorbeeld een retraite te gaan doen. Of juist nu meer tijd te nemen voor yoga, meditatie en dat soort zaken.

En? Hoe breng jij jouw vakantie door? Waar laad jij van op in de vakantie?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Een interview met Peter LInssen - Drijfveren van een topsporterPodcast Drijfveren tips en inspiratie

#13 – Een interview met Peter Linssen mede-auteur van het boek ‘Drijfveren van een topsporter’

Peter Linssen vertelt over het boek Drijfveren van een topsporter. Hoe het tot stand kwam en wat hem opviel aan de diversiteit van

....... 
Als je hoofd vol zit - Podcast drijfveren tips en inspiratie

#12 – Als je hoofd vol zit

Over als je hoofd vol zit, to-do-lijsten, boodschappen bezorgen en een weekplanning voor avondeten. Gerelateerd

....... 
Een feestje! - Drijfveren tips en inspiratie #188

Het was een feestje! – Drijfveren tips en inspiratie #188

Onlangs nam ik een podcast op met Floor de Ruiter, auteur van het boek Valueframing. En was wat het een feestje! Als Floor

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.