To-do-lijst – Drijfveren en inspiratie #137

Het is een beetje druk zo net voor de kerstvakantie. Anders dan anders maar er moeten hoe dan ook toch dingen af voor Kerst.

Als mijn hoofd dan zo vol zit maak ik altijd even een lijstje, een to-do-lijst. Even overzicht creëren. Even mijn hoofd leegmaken.

En nee, ik streep die lijstjes niet altijd netjes af en ik maak ook elke tien pagina's weer een nieuwe to-do-lijst.

Afstrepen is voor mij ook niet nodig. Vanuit mijn Gele drijfveer gebruik ik een to-do-lijst voornamelijk om overzicht te creëren, mijn hoofd leeg te maken. Alles wat ergens staat hoef ik niet te onthouden, dat scheelt weer.

Geheim
En, zal ik je stiekem iets vertellen? Ik zet ook vaak dingen op mijn to-do-lijst die ik gelijk kan doorstrepen. Of ik deel het in zulke kleine stapjes dat ik gelijk drie dingen kan afstrepen. Dat is altijd zo’n lekker gevoel, beetje resultaat zien, heb ik vanuit mijn Oranje drijfveer soms even nodig. Herken je dat ;)?

Volgorde

Voor Blauw is een to-do-lijst ook echt een lijst met dingen die gedaan moeten worden. Die worden dan ook op volgorde (van deadline) afgewerkt.
Blauw snapt er niets van dat Geel meerdere to-do-lijsten heeft. Of meerdere notitieboekjes ;). Of niet afvinkt.

Gelijk doen
Grote kans dat Rood niet met een to-do-lijst werkt. Als je gelijk doet wat er moet gebeuren, hoef je geen lijst te maken toch?! Je gaat toch geen dingen op een lijst zetten als je het gelijk kan doen, vindt Rood.

Afwijken
En Groen? Hoe gaat die om met een to-do-lijst? Als Groen een lijstje heeft gemaakt zal Groen daar regelmatig van afwijken. Omdat iemand hulp nodig heeft. Of omdat het toch even gezellig is om mee te gaan in plaats van je lijstje af te werken.

En? Hoe ga jij om met je to-do-lijst? Ik hoor het graag!

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#8 – Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI)

Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI). Over hoe zij drijfveren hebben leren kennen. Wat het

....... 
Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#7- Drijfverenmindf**ks

Een kijkje in mijn hoofd, drijfverenmindf**ks. Maar ook hoe het voor jou in jouw hoofd kan werken. Gerelateerd

....... 
Lancering podcast - Drijfveren tips en inspiratie #172

Lancering podcast – Drijfveren tips en inspiratie #172

Je kent mij inmiddels wel dus dat ik gedreven word door (ook) de Gele drijfveer is voor jou niets nieuws. Dan weet je

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.