Pakjesavond – Drijfveren tips en inspiratie #135

Ik ben zoals je weet, niet zo van de tradities maar moet toch bekennen dat er langzamerhand een traditie is ingeslopen in ons huis. We vieren namelijk al jaren Sinterklaas met het dobbelspel. De kinderen krijgen een eigen kado en dan spelen we het dobbelspel.

Iedereen koopt één leuk, één stom en één lekker kadootje. Het stomme kadootje mag ook iets zijn uit ons huis, een wc-rol, schuurspons, stofzuigerzak, blik bruine bonen, hoe stommer hoe beter.

Gelukkig doen we geen surprises met het gezin. Oh man, surprises.... Best leuk hoor maar weet je wat is het is met mij?

Ik hou niet van verplicht geknutsel.

Ik hou niet van geknutsel met een deadline.

Ik heb altijd fantastische ideeën maar in de praktijk pakt dat toch altijd minder goed uit….


Hoor ik je nu lachen van herkenning terwijl je dit leest? Eerlijk! Nee hoor heb helemaal geen last van mijn Gele drijfveer ;).


Nu even kijken of je je gezinsleden, familieleden, huisgenoten herkent in hoe zij omgaan met het maken van een surprise.

Af
Het zal je niet verbazen, Blauw heeft uiteraard zijn surprise ruim van te voren af. Geldt overigens niet alleen voor surprises. Blauw is van de planning. Weet precies wanneer er wat moet gebeuren en doet dat dan ook!

Anders

Dat ligt bij Geel wel wat anders. Geweldige creatieve ideeën die bij nader inzien zeer moeilijk uitvoerbaar blijken te zijn. Doordat er veel ideeën de revue moeten passeren duurt het even voordat Geel begint. En dan blijkt regelmatig dat de verf niet dekt (uit eigen ervaring), het ontwerp hopeloos is (eigen ervaring) en dat het er toch heeeeel anders uitziet dan je in gedachten had (je raadt het al, eigen ervaring).


Even snel

Rood zet gewoon even snel een surprise in elkaar, niet te moeilijk. Even googelen op makkelijk of snel te maken surprise en hoppakee in een uurtje klaar, wel vaak de avond van te voren.

Voor schut

Oranje heeft er echt zin in, die verkneukelt zich al weken! De ander een beetje in de zeik nemen met het gedicht. Of een vieze surprise maken of een surprise met confetti dat het hele huis vol ligt, dat soort grappen.

Heerlijk avondje

Voor Groen is het echt een heerlijk avondje. Hapjes staan klaar, slingers hangen, pepernoten gebakken, liedjes opgezet. Nou laat de Sint maar komen! Dit jaar vindt Groen het wel lastig want er mogen maar een paar mensen komen volgens de Coronamaatregelen dus wie kies je dan? Het is toch niet gezellig als niet iedereen kan komen. Een lastige kwestie voor Groen dus dit jaar.

Traditie

Traditie dat is waar het voor Paars om draait. Paars houdt nou eenmaal van traditie. Dus viert Paars Sinterklaas zoals altijd. Zo speelt Oom Henk altijd Sinterklaas. Zo doen we altijd surprises. Zo doen we bij elk kadootje een gedicht. Zo gourmetten we altijd met Sinterklaas. Nou je hebt het plaatje wel, denk ik? En ja, ook Paars krijgt het met die Coronamaatregelen in de Decembermaand voor de kiezen. Want grote kans dat het nu niet gaat zoals het altijd gaat...

En jij ? Herken je jezelf of anderen?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#8 – Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI)

Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI). Over hoe zij drijfveren hebben leren kennen. Wat het

....... 
Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#7- Drijfverenmindf**ks

Een kijkje in mijn hoofd, drijfverenmindf**ks. Maar ook hoe het voor jou in jouw hoofd kan werken. Gerelateerd

....... 
Lancering podcast - Drijfveren tips en inspiratie #172

Lancering podcast – Drijfveren tips en inspiratie #172

Je kent mij inmiddels wel dus dat ik gedreven word door (ook) de Gele drijfveer is voor jou niets nieuws. Dan weet je

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.