Meer, meer, meer – Drijfveren tips & inspiratie #133

Ik ben nog niet zover maar ik hoor om mij heen allerlei ondernemers al plannen maken voor volgende jaar. Ik hoor vooral meer omzet, meer klanten, meer verdienen, meer verkopen meer online, meer van alles eigenlijk.

Jaarplan
Vorig jaar gaf ik je tips hoe je een jaarplan kan maken waarin je niet alleen je doelen opneemt maar alle aspecten meeneemt.

Deze keer wil ik je laten zien hoe elke drijfveer reageert op de druk van meer, meer en meer.

Simpel
Voor de Rode drijfveer is het simpel: Tandje erbij en harder werken. Niet zeuren! Niet moeilijk toch, je wilt meer tsja, dan moet je dus ook meer en harder werken.

Proces
De Blauwe drijfveer pakt het anders aan, die kijk naar het proces. Zit het proces goed in elkaar? Want als het proces goed in elkaar zit en goed loopt dan komt het wel goed. En natuurlijk wel sturen op het nakomen van afspraken en even wat meer inzet.

Anders
De Gele drijfveer denkt als het meer moet dan kan het dus niet zoals afgelopen jaar. Dan moeten de zaken écht anders worden aangepakt. De omzet van afgelopen jaar is er niet vanzelf gekomen daar is goed over nagedacht. Dus als er het aankomend jaar meer omzet moet worden gedraaid dan kan dat niet met de aanpak van dit jaar. Daar moet Geel eens even goed voor zitten.

Team
Meer omzet? Dan doe je dat met meer mensen. Een beetje ondernemer heeft tegenwoordig een team. Anders ben je geen ondernemer is ongeveer de trend. Je weet, ik ben wars van trends (ook dat is een eigenwijze eigenschap van Geel).

Goed terug naar de Groene drijfveer, meer omzet is meer mensen. Iedereen heeft het afgelopen jaar zijn best gedaan. Groen gaat uit van de intenties van mensen. En dus is het niet mogelijk om meer omzet te draaien met dezelfde mensen, iedereen heeft het al naar zijn beste kunnen gedaan. Er moeten dus mensen bij.

Flexibel
De Oranje drijfveer kijkt naar waar de ruimte zit. Als ik zoveel omzet wil halen, waar liggen dan in het nieuwe jaar de kansen en mogelijkheden. De Oranje drijfveer is ook degene die flexibel is, niet qua doel, dat is in beton gegoten en je zou toch wel een enorme sukkel zijn als je je doel niet haalt. Flexibel in de manier waarop het doel gehaald moet worden. Wat kan ik nog verkopen, welke dienst kan ik nog aanbieden zodat ik mijn doel haal.

En? Hoe krijg jij 'meer' voor elkaar volgend jaar?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#8 – Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI)

Interview met Doritt van der Waerden en Jan-Kees Walrave van My Motivation Insights (MMI). Over hoe zij drijfveren hebben leren kennen. Wat het

....... 
Danielle Elenga spreker trainer drijfveren podcast

#7- Drijfverenmindf**ks

Een kijkje in mijn hoofd, drijfverenmindf**ks. Maar ook hoe het voor jou in jouw hoofd kan werken. Gerelateerd

....... 
Lancering podcast - Drijfveren tips en inspiratie #172

Lancering podcast – Drijfveren tips en inspiratie #172

Je kent mij inmiddels wel dus dat ik gedreven word door (ook) de Gele drijfveer is voor jou niets nieuws. Dan weet je

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.