Hoe lees jij? – Drijfveren tips en inspiratie #169

Ik heb altijd graag gelezen en nog. Als kind fietste ik elke week naar de bibliotheek en nam ik drie boeken mee. In een week las ik die uit. En een week later fietste ik weer naar de bibliotheek. Ik las van alles: Meester Pompelmoes, Wipneus & Pim, alles van Thea Beckman en Jan Terlouw.

Ook in vakanties vind ik het heerlijk om te lezen. Vaak zijn mijn boeken ook het eerste wat ik klaar leg. Heerlijk omdat ik dan wat langer achter elkaar kan lezen en sommige boeken vragen er nu eenmaal om, om er helemaal in onder gedompeld te worden.

Maar ik lees ook (bijna) elke avond voor het slapen gaan. Heerlijk om even in een andere wereld te stappen of een ander inzicht te krijgen. Even je los te maken van alle gebeurtenissen van de dag.

En wat ik lees?

Ik lees eigenlijk van alles, management tot esoterisch, vakliteratuur en romans, biografieën.

Nu ligt op mijn stapel (naast mijn bed en op mijn bureau:

- Now we're talking - Deep democracy in actie

- Authenticiteit - Stephen Joseph,
- Faalmoed - Stine Jensen

- Urk - had ik al gelezen maar wil er een blog over schrijven voor jou, gaat namelijk over de Paarse drijfveer

En uitgelezen maar een aanrader: je kunt het maar één keer doen van Barbara van Beukering, over sterven en hoe mensen omgingen met het feit dat ze terminaal ziek waren. Deze week al twee keer aangeraden aan anderen dus nu ook aan jou.

En de pakketbezorger is onderweg met een boek over overvloed, money mindset en human design.

En al deze boeken lees ik door elkaar! Want soms heb ik meer zin in het ene boek en dan weer in het andere boek. Ook lees ik niet persé alle boeken uit. Romans vaak wel maar managementboeken wat minder, vaak weet ik na ¾ wel wat de boodschap is.

Doe jij dat ook?
Heb jij heel toevallig ook Geel als eerste drijfveer?
Is niet toevallig dus…

Als ik vertel tijdens een training dat ik verschillende boeken door elkaar lees dan weet ik dat Geel heel hard zit te knikken en dat Blauw dit niet begrijpt. Blauw leest namelijk een boek gewoon uit. Punt uit. Geen discussie.

Je bent ergens aan het begonnen en dan lees je het ook uit. Of het nu leuk is of niet. Ook al vind je het boek helemaal niks. Zo werkt dat voor Blauw.

En? Hoe lees jij?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Een interview met Peter LInssen - Drijfveren van een topsporterPodcast Drijfveren tips en inspiratie

#13 – Een interview met Peter Linssen mede-auteur van het boek ‘Drijfveren van een topsporter’

Peter Linssen vertelt over het boek Drijfveren van een topsporter. Hoe het tot stand kwam en wat hem opviel aan de diversiteit van

....... 
Als je hoofd vol zit - Podcast drijfveren tips en inspiratie

#12 – Als je hoofd vol zit

Over als je hoofd vol zit, to-do-lijsten, boodschappen bezorgen en een weekplanning voor avondeten. Gerelateerd

....... 
Een feestje! - Drijfveren tips en inspiratie #188

Het was een feestje! – Drijfveren tips en inspiratie #188

Onlangs nam ik een podcast op met Floor de Ruiter, auteur van het boek Valueframing. En was wat het een feestje! Als Floor

....... 
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.