Bijna Kerst – Drijfveren tips en inspiratie #183

Kerstmis is toch het feest van de tradities: de kerstboom, de kado's, het lekker eten. En de magie die altijd in de lucht hangt, iets typisch voor de Paarse drijfveer.

De Groene drijfveer is naast Paars ook altijd flink aanwezig: samen kerst vieren, anderen helpen, mensen uitnodigen aan tafel die eenzaam zijn.

Niet gek dus dat die tradities, magie en het samenzijn altijd weer terugkomen in kerstreclames. Zo zijn ook de reclames van de supermarkten Albert Heijn, LIDL en Plus. Maar ook die van de Staatsloterij.

Er zijn ook kerstreclames die het wat meer vanuit de Gele drijfveer aanpakken. Iets meer out-of-the-box. Zoals Coca Cola Groen en John Lewis.

En het Kruidvat had vorig jaar al een kerstreclame waarin naast de Groene en de Gele drijfveer ook de Oranje drijfveer herkenbaar was. Vorig jaar vanuit het denken in oplossingen en mogelijkheden. En dit jaar ook weer Oranje maar dan nu een grap uithalen ten koste van iemand anders. Niet helemaal conform de kerstgedachte haha.

Wens ik jou hele fijne kerstdagen!


Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Een interview met Peter LInssen - Drijfveren van een topsporterPodcast Drijfveren tips en inspiratie

#13 – Een interview met Peter Linssen mede-auteur van het boek ‘Drijfveren van een topsporter’

Peter Linssen vertelt over het boek Drijfveren van een topsporter. Hoe het tot stand kwam en wat hem opviel aan de diversiteit van

....... 
Als je hoofd vol zit - Podcast drijfveren tips en inspiratie

#12 – Als je hoofd vol zit

Over als je hoofd vol zit, to-do-lijsten, boodschappen bezorgen en een weekplanning voor avondeten. Gerelateerd

....... 
Een feestje! - Drijfveren tips en inspiratie #188

Het was een feestje! – Drijfveren tips en inspiratie #188

Onlangs nam ik een podcast op met Floor de Ruiter, auteur van het boek Valueframing. En was wat het een feestje! Als Floor

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.